Matpaket till Israel

Matpaket till behövande under corona tider

den 23 september 2020 | Coronatider Keren Kajemet har börjat att distribuera livsmedelspaket via frivilliga krafter till behövande runt om i landet.

Se Max Federmanns appell här.

Efter att först ha varit framgångsrika i bekämpandet av corona-smittan, har viruset nu slagit till rejält i Israel. Den gångna veckan har man haft cirka 5000 nya fall per dag, vilket är mycket oroande. 

Regeringen fattade beslut, som första land i världen, att åter stänga ner samhället i en "Lock Down" under de kommande 3 veckorna. Eftersom firandet av det judiska nyåret Rosh Hashana 5781 pågår, innebär det konkret att befolkningen inte kan bevista gudstjänsterna i synagogor eller besöka nära och kära. Allt utom livsmedelsaffärer och apotek är stängda. Detta medför ett stort lidande för befolkningen. De som drabbas hårdast är de äldre och fattiga, som ofta har svårt att förse sig med det dagliga behovet av mat. Men även barnfamiljer lider mot bakgrund att över en miljon människor är arbetslösa pga corona pandemin.

Keren Kajemet har därför börjat att distribuera livsmedelspaket via frivilliga krafter till behövande runt om i landet. Behoven är som störst i det "perifera" Israel utanför de större städerna. Distributionen av matpaket sker i nära samarbete med berörda myndigheter.

Du kan hjälpa oss att hjälpa de äldre och fattiga och behövande familjer i en tid av ekonomisk nedgång och nedstängning av samhället. Ditt bidrag till matpaket, stort som smått, är välkommet och mycket uppskattat. 

Swisha till 123 683 7678 alt. Bg. 5816-5515, märk din gåva "Mathjälp"

VARMT TACK FÖR DIN GÅVA!