Ashan Forest

Grön ring runt Beér Sheba (Ashan Forest)

Negevöknen i södra Israel är ett fokusområde för Keren Kajemet Sverige. Denna öken täcker mer än 60% av landets yta men mindre än 10% av befolkningen bor i detta heta klimat. För att förbereda landet för nya invandrarvågor, måste det skapas drägliga levnadsvillkor i denna del av landet.
Låt oss tillsammans gå i David Ben-Gurions fotspår!

Keren Kajemet Sverige är i färd med att plantera 20.000 träd i Ashan Forest, som är en del av Beér Shebas gröna bälte. Med Din hjälp kan vi nå målet och ta ännu ett steg i att förverkliga Ben-Gurions vision för en ljus framtid i Negevöknen.

För att bygga samhällen i södra Israel som kan ta emot nya vågor av invandrare måste landet förberedas och öknen trängas tillbaka. Detta är Keren Kajemets största uppgift framöver. Vi fortsätter att plantera 20 000 träd i den gröna ringen runt Beér Sheba, Abrahams, Isaks och Jakobs stad. Samtidigt planerar vi nya projekt i Negevöknen för ytterligare ansträngningar till att, steg för steg, förverkliga Ben-Gurions visioner.

Du kan hjälpa oss i våra ambitioner att gå i Ben-Gurions fotsteg. Med Din hjälp kan vi förverkliga Ben-Gurions visioner. Vi måste tränga tillbaka öknen och göra landet bebolig. Våra vatten och träd projekt kommer att påverka såväl marken som klimatet så att människor känner trygghet och tillförsikt att bygga en ny framtid i detta, idag så ödsliga landskap. Med Din hjälp kan vi ta nästa steg i landet Israels fortsatta utveckling. 

Tack för allt Ditt stöd till vår miljöverksamhet! 

Negevöknens ”huvudstad” är bibelns Beér Sheba.

Här grundades 1969 Ben-Gurion universitetet som ett viktigt led i att utveckla den södra delen av Israel. Denna ökenmetropol har vuxit snabbt sedan staten Israels tillkomst 1948. Idag har man cirka 200.000 invånare varav cirka 20.000 är studenter vid universitetet. Man har en mycket ung och energisk borgmästare vid namn Ruvik Danilovich, som har just David Ben-Gurion som förebild.

För en fortsatt expansion behövs dock ett grönare Beér Sheba. Öknen runt staden behöver omvandlas till grönska. Keren Kajemet etablerar just nu en grön ring runt staden, gröna lungor, som gör det möjligt för stadens invånare att njuta och hitta skugga, i det heta klimatet.