Israel Brinner

Närmare 1000 hektar skog förstörd och 75 000 evakuerade efter våg av pyromandåd

Israel bekämpar just nu anlagda bränder i olika delar av landet, bland annat i Beit Meir utanför Jerusalem, nära Kiryat Gat i södra delen av landet, nära Harashim i Galileen, och i närheten av Karmel Government Hospital i Haifa.
En talesperson för brandkåren i Haifa sade att man hade bevis på att den brand som började i närheten av stadens brandstation var anlagd. Närmare 1000 hektar skog är förstörd, området kring Beit Meir har drabbats svårast.
Skadorna är de värsta sedan den omfattande branden i Karmel-skogen år 2010.

Även den brand som i torsdags tvingade 75 000 personer i närheten av Haifa att lämna sina hem, var anlagd.
Tolv personer har gripits, misstänkta för att ligga bakom dessa bränder.
Tre av dem greps för att ha anlagt branden i Beit Meir, där boende tvingades att fly från sina hem innan elden var under kontroll.
Keren Kajemet har nu mobiliserat all sin brandkårspersonal att bistå den reguljära brandkåren. 200 personer från Keren Kajemet, inklusive brandkårspersonal, tillsammans med 20 brandbilar och mekanisk utrustning, tar nu aktiv del i den brandbekämpning som sker i skogar och på öppna platser.

Vi är nu i akut behov Din gåva för att bekämpa elden. Sedan måste vi reparera de skador som uppkommit så att tusentals människor kan flytta tillbaka till sina bostäder. Hjälp oss att hjälpa Israels folk! Ett varmt tack för Din gåva!