Ny brandbil för svår skogsterräng

Ny brandbil för svår skogsterräng

Det senaste åren har våldsamma bränder orsakat stor förödelse i Israels skogar vilket också har drabbat djurliv, ekosystem och till och med bostadsområden och hus i närheten av dessa skogar.

Flera månaders kontinuerlig införsel av brandbomber från Gaza har orsakat hundratals bränder med enorma skador på flora och fauna.

Sedan de första brandbomberna lanserades i april förra året har Keren Kajemets team tagit hand om bränder som förstört tusentals hektar skog. Behovet av en förbättrad och mer modern brandbil som lätt och säkert kan ta sig fram i skogsterrängen har nu blivit akut.

Keren Kajemet Israelfonden i Sverige har nu tagit på sig ett delansvar för att ersätta en av dessa brandbilar med en mer utvecklad version som mer effektivt kan ta sig fram i svårtillgänglig skogsmark. Målet är att vi tillsammans med våra understödjare i Sverige ska kunna bidra med 500 000
kronor till denna nya brandbil, som väger 12 ton och rymmer 4000 liter vatten och skum. Den nya brandbilen kommer att ersätta ett utslitet fordon som inte längre fungerar på ett adekvat sätt.

Klicka gärna vidare i bildserien för att se hur långt vi har kommit i insamlingen till detta ändamål!

Läs även om arbetet som görs i de utsatta gränstrakterna: http://www.kkl.nu/aktuellt/