Premiär

Premiär för TV-serien ”I Ben Gurions fotspår”

den 18 oktober 2017 | David Ben Gurion Söndagen den 29 oktober kl. 19.30 är det premiär för programmet ”I Ben Gurions fotspår” som kommer att sändas åtta söndagar till och med den 17 december i tv-kanalen Kanal 10.

Det var i april som ett TV-team från Kanal 10 reste med Keren Kajemets Max Federmann till Israel för att spela in en serie program om David Ben Gurions liv och visioner om att få Negev-öknen att grönska.

Programserien kommer att följa Ben Gurion från ankomsten i Jaffa hamn i september 1906 via hans och hustrun Paulas bostad i Tel Aviv till Independence hall på Rothschild Boulevard 16, där Ben Gurion utropade staten Israel i maj 1948. Det blir även ett besök i Sde Boker i Negev-öknen, dit David Ben Gurion flyttade år 1953 för att exemplifiera hans tanke om att Israels framtid är nära förknippad med möjligheten att få Negev-öknen att blomstra. TV-programmen kommer på olika sätt att skildra den unika pionjäranda som ligger bakom den expansion som skett i området de senaste 60 åren.


Keren Kajemets nygamla vision om att Negev-öknen ska grönska – så att en miljon nya invånare kan tas emot i Israel under den närmaste tiden – kommer också att aktualiseras i samband med programmen.


I februari/mars nästa vår, i samband med att Israel firar sitt 70-årsjubileum sedan staten utropades, planerar Keren Kajemet att anordna en resa till Israel där vi följer Ben Gurion från Tel Aviv till Negev. 

Samtliga program kommer att vara tillgängliga allteftersom de sänds på följande länk: kanal10play.com.