Infosida

Donera till våra projekt

Keren Kajemet Sverige skickar kontinuerligt, flera gånger om året, insamlade medel till våra miljöprojekt i Israel – bidrag som kommer från Ditt stöd till vår verksamhet. Via vår moderorganisation, KKL-JNF med huvudkontor i Jerusalem, har vi full kontroll över de projekt som vi, Keren Kajemet Sverige – Israelfonden, ansvarar för.

Projekt Aliyah

Med din hjälp skapar vi en fin framtid för judiska flyktingbarn i deras nya hemland, Israel. Läs mer om KKL Israelfondens arbete med mottagandet av judiska flyktingar från Ukraina i vår nyhetsfolder för mars och april under fliken ovan "Nyhetsfolder".  Donera här

 

Projekt Raoul Wallenberg Park

       

En park i hjärtat av Israel ska påminna om de hjältemodiga insatser som den svenske diplomaten Raoul Wallenberg utförde i slutet av andra världskriget. En gåva till Parken går till trädplantering, vatten, upprustning och inte minst den digitala utställningen som beräknas vara klar 2023.   Donera här

 

Projekt Plakett i Raoul Wallenberg Park

        

Det är även i Raoul Wallenberg Park som man kan få sätta upp plaketter. Ovan bild är på platsen där plakettpelarna står, precis vid ingången till parken. Många plaketter är tillägnade en anhörigs minne, men här finns även plaketter som uttrycker tack och uppskattning för lojaliteten mot Israel. En populär plakett är Vänner av Israel för alla dem som står tillsammans med Israel - varmt tack! Plaketterna har olika mycket plats för egen text, därför ber vi er kontakta oss på info@kkl.nu eller på telefon 08-6618686 för vidare dialog.

Plakett RW Park Small (ca 3 rader) 40x300 mm och plantering av 30 träd – 8 000 kr 

Plakett RW Park Medium (ca 5 rader) 100x300 mm och plantering av 100 träd – 20 000 kr 

Plakett RW Park Large (ca 8 rader) 200x300 mm och plantering av 200 träd – 40 000 kr

Plakett RW Park Extra Large 15-20 rader) 600x300 mm och plantering av 500 träd – 100 000 kr

Vänner av Israel plakett (en rad, totalt 50 namn) - 2 000 kr

 

Projekt Trädplantering

 

Just nu bearbetar vi ett område i Negevöknen norr om Beer-Sheba. Målet - att få öknen att grönska! Ge en gåva till trädplanteringen Mishmar HaNegev här.

 

Projekt Vatten

Vatten är livsviktigt, i ett ökenland som Israel desto mer. KKL har bidragit till avsaltningskomplex, byggt vattenreservoarer där smutsvatten renas och återanvänds inom jordbruket, bidragit till vattenresurser för brandkåren, återställt våtmarker och byggt vattenparker för fågelliv. Donera till vatten här.

 

Hyllningsböcker

Våra hedersböcker är en kär och uppskattad present vid livets alla tillfällen och något som vi är mycket stolta över att kunna erbjuda. På huvudkontoret i Jerusalem finns böcker med namn på människor som har skrivits in sedan början av 1900-talet. Priserna för de olika böckerna kan du se nedan.

En inskription i någon av våra hyllningsböcker kan göras genom kontakt med kontoret via telefon 08—661 86 86 eller mail info@kkl.nu

Barnens bok – för nyfödda - 2 000 kr

Bar/Bat Mitzva bok – 2 000 kr

Bröllopsboken – 5 000 kr                                                                                           

Den Gyllene Boken – 5 000 kr

Se mer om hyllningsböckerna: denna film.

Testamente
Keren Kajemet Sverige har under de mer än 100 år vi funnits fått mottaga många generösa donationer via testamenten. Att skriva sitt testamente är en viktig uppgift och en fin donation som kan förhindra tvister vid någons bortgång. Keren Kajemet Sverige hjälper dig med råd och juridisk expertis, kostnadsfritt och i förtroende. Ring till vårt kontor på telefon 08—661 86 86 för en första kontakt eller skicka ett mail till info@kkl.nu

Generell donation eller större donation
Gåvor kan ges via swish: 123 683 7678, bankgiro: 5816-5515 eller med kort HÄR

Vid större donation ber vi Dig kontakta kontoret antingen via telefon 08—661 86 86 eller mail info@kkl.nu så ringer vi upp för en dialog.

 

Bli månadsgivare via AUTOGIRO. Fyll i blanketten och lägg den på posten - vi betalar frankeringen! 

Ladda ner blankett här.